Vannkjøling til PC - God og effektivt CPU kjøling | Multicom
Vennligst vent...
Produktet ble lagt i handlevognen. Se handlevognen her

Vannkjøling

Vannkjøling av prosessor eller vannkjøling av skjermkort har lenge vært noe for spesielt interesserte, men det har blitt mer populært i Norge de siste årene. Teknologien har blitt bedre, fordelene har blitt flere, uten at det lenger hefter noen ulempe med vannkjølingen.


Vi tilbyr et stort utvalg av vannkjølingsanlegg som kan bygges inn i stasjonær PC. De fleste kjøleblokker er laget for å passe til spesielle typer hovedkort og kabinett, men hos oss vil du også finne mer generiske deler som kan tilpasses nesten alle typer byggesett. Asus har for eksempel sitt eget vannkjølingssystem som passer til ASUS ROG-hovedkort, mens Corsair lager vannkjøling som passer til de aller fleste nye prosessorer. Og Gigabyte sitt AORUS vannkjølingsystem vil passe til et stort utvalg av prosessorer fra både Intel og AMD. 

Husk å sjekke hvilken vannkjøling som passer som passer din stasjonære PC. Her må du ta høyde for kabinettet, prosessoren og skjermkortet.
 

 

Hvordan fungerer vannkjøling?

Kort forklart fungerer vannkjøling av PC ved at det bygges opp en sirkulasjon av væske som leder varme. Strømmen av kjølevæsken går til en radiator som kjøles ned av luftstrømmen fra én eller flere vifter, og overskuddsvarmen slippes deretter ut i omgivelsene.

Vannkjøling fra Cooler Master fra flere vinkler. Med RGB lys.

Fordeler med vannkjøling.

Effektivitet

Vann har veldig høy varmeledningsevne og vil derfor effektivt lede varmen vekk fra komponentene i din gaming PC. Et godt vannkjølingssystem vil sørge for at datamaskinen din konstant holder en lav temperatur. Tradisjonelle vifter vil derimot først blåse effektivt når datamaskinen alerede er veldig varm.

 

Mindre støy

Vannkjøling er såpass effektivt at det drastisk reduserer behovet for for tradisjonelle vifter. Dette betyr ikke at behovet for vifte er helt borte, men du slipper ofte unna med bed bare én til tre vifter som kan kjøre på veldig lav RPM. Sirkulerende vann er nesten helt stillegående og vil ta seg av brorparten av kjølingen. Støynivået vil av den grunn bli kraftig redusert.

 

Har du kraftig GPU? 

En kraftig GPU kan generere opp til tre ganger så mye varme som en CPU. Denne varmen fører til at viftene må jobbe ekstra hardt for å holde temperaturen nede, som igjen fører til økt støynivå. Her vil vannkjøling være en ypperlig løsning.
 

Utseende

Vannkjøling er ikke bare en bedre løsning, det ser også utrolig kult ut. Vannkjøling kommer i forskjellige farger, design og med stilig RGB-lys.

NZXT vannkjøling i fine kabinett.

Vi har vannkjøling fra kjente merkevarer: Alphacool, Arctic, ASUS, Cooler Master, Corsair, DarkFlash, Deepcool, ENERMAX, Fractal Design, Gigabyte.

Se mer på EKTE GAMING

Viser 1-25 av 60 produkter
Velg visning
Corsair iCUE H170i ELITE LCD 3x 140mm prosessorkjøler, demo
DEMOVARE
-14%
Varenummer: CW-9060063-WW-Demo
Corsair iCUE H170i ELITE LCD
3x 140mm prosessorkjøler, demo
Demovare Støtter Intel 1700, 1200, 1150, 1151, 1155, 1156, 1366, 2011, 2066, AMD AM5, AM4, sTRX4, sTR4
Viser 1-25 av 60 produkter