Robotstøvsuger | Testvinner | Multicom | Multicom
Vennligst vent...
Produktet ble lagt i handlevognen. Se handlevognen her
Du er her Forsiden Hjem & fritid Hus og hjem Støvsugere Robotstøvsugere

Robotstøvsugere

Multicom kan tilby et utvalg av robotstøvsugere i forskjellige prisklasser. Xiaomi Mi Roborock S5 Max er blant annet kåret til beste robotstøvsuger i Dagbladet/Dinside.no sin store test av robotstøvsugere.


De beste og nyeste støvsugerne koster rundt kr 5 000, mens billigere og mindre modeller kan kjøpes for halvparten av dette. Alle modeller har den velkjente runde utformingen som er blitt vanlig for alle markedets ledende robotstøvsugere. Dertil finner vi sidebørster som vifter rusk inn mot innsugingen, noe som sørger for at det er rent inntil lister og hjørner. Innsuget og børsten i midten er kraftig, og kan ta med seg relativt store biter, som småstein eller dyrefor.

Usikker på hva som passer deg? Les vår guide om robotstøvsugere her.

Testvinneren Xiaomi

Selv om Xiaomi er et relativt nytt merkenavn markerer selskapet seg positivt på flere områder når det kommer til avansert forbrukerteknologi. Flere av deres telefonmodeller fremstår som meget gode og billige. Det kinesiske selskapet imponerer også med smarte løsninger for alt fra treningsarmbånd, til TV-er og smarte kompressorer.

Slik er det også med deres robotstøvsugere, av typen Roborock S5, som er blitt premiert med utmerkelsen “Best i test” i mange forskjellige forum. Sist skjedde dette i Dinside.no sin store test av robotstøvsugere i 2020.

Markedsstrategien til Xiaomi er enkel og grei. De vil ikke ha mer enn 5 % fortjeneste på sine produkter og kan slik levere en god kvalitet til en pris. Den er vanligvis langt lavere enn det vi ser for tilsvarende teknologi hos konkurrentene. Derfor får du også mye robotstøvsuger for pengene når du velger en Roborock-robotstøvsuger.


Xiaomi tørker også over gulvet

En av fordelene med den testvinnende robotstøvsugeren Roborock S5 er at den også tørker over gulvet med en fuktig klut, samtidig som den støvsuger. Den fanger opp finstøvet, selv om den kanskje ikke fjerner nødvendigheten av å tørke over gulvet med jevne mellomrom. Vasketanken til støvsugeren holder for omtrent en times rengjøring.
 

Slik forsvinner fotavtrykk fra skitne sko, eller poteavtrykk fra kjæledyr som har løpt inn og ut. Men resultatet avhenger litt av hva slags gulvbelegg du har, og hvor lenge du lar støvsugeren holde på.
 

Topp sensorteknologi fjerner mange irritasjonsfaktorer

Sensorene på roboten er imponerende gode. Hovedorienteringen skjer ved hjelp av en roterende laser på toppen av støvsugeren. Dette fungerer som et meget godt instrument, som gjør kollisjonssensoren til en sekundær orienteringsmekanisme.

Sensorene er såpass godt kalibrert at Xiaomi sine robotstøvsugere ikke setter seg fast under verken sofaer eller lave stoler. Samtidig vet støvsugeren helt nøyaktig når den kan klare å komme under gjenstander som bokhyller eller stuebord. Dockingen på ladestasjonen går også fullstendig glatt.

For å sikre at den ikke faller ned trapper eller terskler, har støvsugeren også en smart mekanisme på undersiden. Denne stopper robotstøvsugeren når veien ikke går videre. Skulle den bli sittende fast ved høye dørterskler eller liknende, så gjør den også ferdig det den når, før den så spør om hjelp ved å gjengi innleste talemeldinger. Dette fjerner også en del av forvirringen og frustrasjonen som kan oppstå med andre modeller, som gjerne kommuniserer i kraft av irriterende pipelyder.

Utover dette jobber den seg systematisk gjennom hele boligen så lenge alt er på ett plan. Dette klarer den å organisere på egenhånd. Appen fungerer i første omgang for å føre ettersyn med hva som er blitt støvsuget, og hva som gjenstår. Du kan også sette opp timeplaner, legge inn sperrer på kartet, eller fokusområder der du mener det trengs.

Viser 1-3 av 3 produkter
Velg visning
Viser 1-3 av 3 produkter