Innred gamingrommet med gamingstol og gamingbord fra Multicom | Multicom
Du er her Forsiden Gaming Gamingstoler og gamingbord

Gamingstoler og gamingbord

Hvis du bruker mange timer foran gamingskjermen er det viktig å finne en gamingstol og gamingbord som er ergonomisk, komfortabel og tilpasset din kroppsform. Her finner du et utvalg av gamingmøblene som øker din komfort og spillopplevelse.


Hva er forskjellen på gamingstol/gamingbord og kontormøbler?

En god gamingstol og et godt gamingbord har en rekke flere funksjonaliteter du normalt ikke finner i kontormøbler.

Gamingstoler er inspirert av setene til sportsbiler, som også har samme behov for bruken av robuste og komfortable seter. I en gamingstol finner du også ekstra støtte til rygg og nakke, med flere justeringsmuligheter for armlenet. Her vil også designet skille seg ut da gamingstolen gir mer freshe farger og stiligere design enn hva en kontorstol har.

Gamingbord kjennetegnes gjerne ved at de har solide og stabile benstøtter for at skjermene ikke skal begynne å vagle når du gamer, og for at aimen din ikke skal bli forstyrret med vagling i kampens hete. Gamingbord tar også hensyn til at gamere gjerne har ekstra mye ledninger, så de er utstyrt med ledningssamlere som får setupen din til å se oversiktlig ut. En annen ting gamingbord gjerne er utstyrt med er egne holdere for drikke og hodetelefon, samt musematte over hele overflaten. 

Hvordan finne den rette gamingstolen for deg?

Det første du må se på når du skal ha ny gamingstol er å se på en stol som passer din vekt og høyde. Dette er et element mange overser, og ender med at benene ikke når bakken, eller at de blir sittende altfor lavt med knærne over hoftehøyde. Derfor vil vekten og høyden være det første du burde tenke på så du får en god opplevelse. Husk at gamingstolen skal du bruke mange timer i.

Det andre kriteriet du burde tenke på når du skal ha ny gamingstol er hvilke funksjoner det er du ønsker å få ut av stolen. Har du behov for ryggpute eller nakkepute? Trenger du justerbare armlener, eller hviler du som regel armene på gamingbordet? LIker du å lene deg godt tilbake i stolen, eller sitter du mer oppstilt? Hvis du har dette i bakhodet vil det hjelpe deg godt på veien til å finne riktig gamingstol.

En annen ting du burde tenke på er hvilke materiale det er du ønsker å ha. En skinnstol vil være enkel å tørke vekk søl fra og ser stillig ut, men har også et mindre pustende materiale. Hvis det som regel er veldig varmt på rommet kan det være fordel å velge en stol med mesh materiale, da dette er mer pustende og du slipper å bli klam eller svett under gamingøkten.

Hvordan finne det rette gamingbordet for deg?

Som med gamingstolen er det viktig å ha i bakhodet hvilke høyde du er, men også se nærmere på armlengden din. Gamingbordet skal du bruke mange timer med, så her er det viktig å finne et bord hvor armene dine hviler når du legger over bordet med musen i ene hånden og tastaturet i den andre. Her har flere personlige preferanser på om de ønsker hev/senk-funksjoner for å finne den rette høyden, men med en god gamingstol vil du kunne regulere mye av dette selv.

En annen ting å tenke på er plassen der du skal ha gamingbordet. Gjør målinger på bredden der du har tenkt å ha det, og finn et gamingbord som passer deretter. Hvis du har begrenset med plass i bredden kan det være greit å se på et bord som kan kompensere i dybden så du får plass til skjermene, den stasjonære PC-en, eller annet utstyr du ønsker å ha på pulten din.